Etoile

6791 km

51 Norra Stationsgatan Stockholm

Visa vägbeskrivning

Att Etoile har utvecklats genom åren är knappast förvånande, Rakel Wennemo och Jonas Lagerström överträffar ständigt sig själva i sin strävan efter perfektion. Den lekfullhet som präglade Etoile's tidiga dagar finns fortfarande kvar, men nu som ett komplement till de än mer gedigna smakerna.  Även den “nya” lokalen gör sitt till. Köket är närmare borden och ankomsttiderna är närmare varandra vilket märks i smaken när till exempel en hel piggvar tillagas på benet. Etoile är sannerligen värda att klassas som “världsklass”, det är en ynnest att komma dit, varje gång!

Mat: 3 000 kr 
Vinpaket: 1 800 kr
Typ av restaurang: Avsmakningsmeny
Inriktning: Visuell fine dining

Stämning: Elegant men lite lekfullt
Betyg Google: 4,8 av 5,0
Betyg Tripadvisor: 4,5 av 5,0

Uppdaterat: Oktober 2024
Passar bäst för: Lite "roligare" fine dining

Varför folk gillar Etoile enligt ChatGPT:
    1.    Kreativ matlagning och smakupplevelser
    2.    En personlig och intim atmosfär
    3.    Unik avsmakningsmeny med många serveringar




Etoile har alltid varit restaurangen där absolut ingenting är som det ser ut att vara. Helt plötsligt ställs en skogsdunge med lite svampar fram, eller är det bara en illusion? Hur är det med skålen med kolbitar, skall man äta dom? Och glassen är det egentligen en glass eller är det tom kha gai kycklingsoppa? 



Inget är som det verkar, men skulle något, mot förmodan, vara vad det ser ut att vara, då kan du räkna med att det ryker om det eller något annat spännande händer. På senare tid har lekfullheten tonats ner något för att släppa fram smakerna. Det har lyft restaurangen ännu ett steg.



Först gången du är på Etoile kommer du få en upplevelse du sent kommer att glömma. Varje rätt är en upplevelse i sig. På bordet kommer kanske en donut some egentligen är en ankleverservering. Eller så kommer en afternoon tea servering med tea och allt, fast det så klart det är inget vanligt tea och inte helt ordinära tillbehör heller. 



Närheten till köket är svår att slå – man sitter och ser rakt in i köket. Maten serveras dessutom av kockarna själva, och vill man kan man kliva in i köket för en pratstund medan maten tillagas. En härlig upplevelse!



Om det tidigare var upplevelsen som lockade oss tillbaka till Etoile, så är det nu utan tvekan smakerna som gör det. Smakerna sitter helt perfekt, och den andra Michelin-stjärnan är på väg. Det kan som alltid ta ett tag, men den kommer!