Kaviar i fine dining-sammanhang kan vara som den där gästen på festen som alla pratar om, men som egentligen inte gör särskilt mycket – han står bara där och ser dyr ut. På vissa restauranger kommer kaviaren in glidande som en diva, stannar till mitt på tallriken, blinkar till publiken och drar sedan vidare. Det är nästan som om den säger: “Här är jag, jag kostar mer än din månadshyra!”
AIRA - Quenelle på pilgrimsmussla fylld med kungskrabba och kaviar
Det finns ställen där kaviaren känns mer som en eftertanke, ungefär som när du slänger på en näve persilja bara för att det ser snyggt ut. Den ligger där på tallriken och undrar varför den överhuvudtaget dök upp. Är det ett statement? Ett kostsamt sätt att säga “vi kan”? Du tittar på kocken och funderar om han också känner sig lite förvirrad över kaviarens roll i det hela. Kaviaren är det ultimata exemplet på att bara för att det är dyrt, gör det inte alltid rätten bättre. Tyvärr händer det lite för ofta, gärna på krogar som vill lite mer än de kan.
ALOË - Kaviar, kokosglass och kaviar
Coco & Carmen - Kaviar, kokosglass med kaffe smak.
Punk Royal - Kaviar med Vodka från bensindunk
Alchemistg - Kaviar på rymdskum
Aira - Quenelle på pilgrimsmussla med pocherat kungskrabbsben och fylld med härlig kaviar
Aloê - Underbar kaviar på en salt kokosglass med ringlad olivolja
Coco & Carmen - Liknande Aloë's men med kaffe-smak och serverad i ett kokosskal
Punk Royal - En rejäl sked kaviar på handen och ett glas vodka serverat från bensindunk i andra näven
Alchemist - Kaviar på “rymdskum”, en experimenträtt som förhoppningsvis ska med när Rasmus Munk blir den första kocken i rymden nästa (?) år.
Dessa är utan inbördes ordning, men om jag under pistolhot måste välja en, blir det ändå Aloë – en otroligt god kombination där kaviaren står i centrum!