Lilla Ego

69 Västmannagatan Stockholm

Visa vägbeskrivning

Det finns en anledning till att Lilla Ego är nästintill omöjligt att boka bord på vid rimliga tider, och den anledningen är tredelad: 1) fantastisk mat som kombinerar oväntade smaker, texturer och temperaturer, 2) en härlig kvarterskrogskänsla som skapas av den avslappnade och kunniga personalen, och 3) den synnerligen sympatiska prislappen. Detta tillsammans gör att vi gärna återvänder till TV-kocken Tom Sjöstedts restaurang så fort vi får plats.

Mat: A la cart från 255 - 340 kr
Vinpaket: Vinlista
Typ av restaurang: À la carte
Inriktning: Gott och enkelt
Stämning: Chill
Betyg Google: 4,7 av 5,0
Betyg Tripadvisor: 4,5 av 5,0
Uppdaterat: Aug 2024
Passar bäst för: Efter jobbet

Varför folk gillar Lilla Ego enligt ChatGPT:
    1.    Utsökt mat och vacker presentation
    2.    Trevlig och hjälpsam personal
    3.    Mysig och avslappnad atmosfär




Lilla Ego är en av få restauranger som verkligen vågar experimentera med kontraster fullt ut. På en och samma tallrik kan du uppleva både varmt och kallt, krispigt och mjukt, pulver och saftigt. Balansen mellan de olika grundsmakerna är noggrant avvägd och bjuder ofta på en överraskande smakresa. En förrätt på Lilla Ego är ett smakäventyr i sig—det är först efter flera tuggor som du börjar förstå den komplexa och ofta magiska kompositionen.



När du kliver in i restaurangen möts du av en stor griffeltavla, omsorgsfullt fylld med dagens vegetariska alternativ och frestande efterrätter. Det är lätt att förbise denna detalj i den livliga atmosfären, men gör inte det! De vegetariska rätterna är nämligen något alldeles extra—deras smakrikedom och kreativitet är fantastiska. Man kan verkligen undra varför dessa kulinariska pärlor inte fått en splats på den ordinarie menyn.



Att boka bord här kräver planering—en månad i förväg är nästan ett måste. Men om du inte är så långt framme i dina planer, är ditt bästa drag att prova drop-in, gärna tidigt på kvällen för att slippa köa, eller satsa på en sen sittning vid 21:30, då det brukar finnas lediga bord. Tro mig, upplevelsen är värd både väntan och ansträngningen!