Signum
150 Långenäsvägen Mölnlycke
Restaurang Signum i Göteborg erbjuder en matupplevelse som är svårslagen, med fantastiska råvaror från västkusten som lyfter smakerna väl i nivå med tvåstjärniga restauranger. Även om servicen fortfarande har en del putsa på är Signum absolut Göteborgs bästa restaurang och håller, vad gäller fisk och skaldjur helt klart i världsklass. Restaurangens kök visar på hög kvalitet och kreativitet, vilket gör varje rätt till en njutning. Belägen vackert vid Landvettersjön, ger omgivningen en extra dimension till den gastronomiska upplevelsen. Signum är definitivt ett måste för alla matälskare som vill uppleva det bästa Göteborg har att erbjuda.
Mat: 2 300 kr
Vinpaket: 1 700 kr / 3 600 kr
Typ av restaurang: Avsmakningsmeny
Inriktning: Mordern mat från västkusten
Stämning: Mysigt i loungen, elegant i matsalen
Betyg Google: 4,8 av 5,0
Betyg Tripadvisor: 5,0 av 5,0
Uppdaterat: Juni 2024
Passar bäst för: Högtidliga tillfällen
Varför folk gillar Signum enligt ChatGPT:
1. Natursköna omgivningar vid Landvettersjön
2. Högkvalitativa och lokala råvaror
3. Unik avsmakningsmeny inspirerad av elementen
Under många år trodde jag aldrig att Göteborg skulle få en tvåstjärnig Michelin-krog, men med Signum har detta blivit möjligt. Helheten är kanske inte där än, men maten ger löften om en strålande framtid.
Efter en kort promenad kunde vi slå oss ner framför den härliga brasan i loungen och avnjuta champagne och en hel radda kanapéer. Inte helt oväntat var vikten på skaldjur och kaviar. Redan efter tredje mumsbiten konstaterade vår dotter att detta minsann var minst lika gott som Frantzén.
Matsalen har ett enormt fönster mot Landvettersjön som både ger ett generöst ljusinsläpp och en vacker fond till middagen. Eller, när vi var där på sommaren och våren var det så; vintertid är det mest mörkt, tänker jag. Som på de flesta nyare restauranger är köket öppet, vilket bidrar till stämningen på ett härligt sätt.
Väl i matsalen serverades vi några av de bästa fisk- och skaldjursrätter jag har ätit – krabba, hälleflundra, pilgrimsmussla. Läckerheterna bara raddades upp i lagom tempo och lagom mycket, så att endast lycka var känslan mot slutet.
Thomas Sjögren och Signum har absolut tagit på sig ledartröjan i Göteborg, och det innebär nästan per automatik att det är bland det bästa du kan få i kategorin fisk och skaldjur. Visst, det finns en del att putsa på, framförallt vad gäller att förfina servicen, men ge det ett par år till så kanske Göteborg kan stoltsera med en tvåstjärnig restaurang. Vi håller tummarna och medans vi väntar kommer vi tillbaka så fort vi bara kan.