Seafood Gastro

6 Södra Blasieholmshamnen Stockholm

Visa vägbeskrivning

Dyrt, tomt och väldigt, väldigt, väldigt gott. Så kanske man kan sammanfatta mitt hittills enda besök på Seafood Gastro. Eller, första besök borde jag nog säga, för prisnivån till trots så längtar jag tillbaka tack vare den fantastiskt goda maten och den trevliga personalen. Musslorna är till exempel bland de tio bästa rätter jag någonsin ätit och många andra var inte långt efter.

Mat: 2 200 - 3 650 kr beroende på meny
Vinpaket: 2 000 kr +
Typ av restaurang: Avsmakningsmeny
Inriktning: Fisk, skaldjur och havsnära djur
Stämning: Elegant
Betyg Google: 4,8 av 5,0
Betyg Tripadvisor: 3,0 av 5,0

Uppdaterat: Juni 2024
Passar bäst för: Vid fisk/skaldjurssug i Stockholm

Varför folk gillar Seafood Gastro enligt ChatGPT:
    1.    Innovativ meny: Unika havsnära smaker
    2.    Hög kvalitet: Noggrant utvalda råvaror
    3.    Lyxig miljö: Beläget på Grand Hôtel



Innan jag rantar lite - jag fullkomligt älskade Seafood Gastro - den är verkligen bra. Men jag måste ändå få säga det:

Jag brukar inte gnälla över att det är dyrt, men från 6 000 kr per person inklusive vinpaket är enormt mycket. Mer än både Aira och Aloë, Stockholms två tvåstjärniga restauranger. Min nota på lunch hamnade på nästan 10 000 kr inklusive dricks. Då valde jag till lite kaviar och champagne också, men ändå. För 10 000 kan jag äta avsmakningsmenyn och dricka gott på Coco och Carmen fem gånger, utan tvekan ett ekonomiskt bättre alternativ. Men pengar är inte allt, så låt oss parkera den frågan.



Matsalen är avskalad, enkel och intim. Eller, den hade varit intim om det varit några gäster där. Nu var vi tre, inklusive mig själv, när jag var där, så det kändes nästan lite tomt. Trots det gjorde personalen ett fantastiskt jobb med att bygga atmosfär och få oss att känna oss hemma.



På Seafood Gastrobar kan man förvänta sig en avsmakningsmeny som firar det bästa från havet och kusten. Rätterna sträcker sig från Hamachi till skaldjur, via piggvar, till lite oväntat får man säga, anka. För Seafood Gastrobar definierar seafood som allt som lever eller växer i eller nära havet, och ja, ankan lever ju nära havet.



Det skall sägas att jag som Göteborgare alltid är lite skeptisk när det skall lagas fisk och skaldjur i Stockholm, så mina förväntningar var inte så höga. Men maten var riktigt jäkla god. Vissa av rätterna var bland de bästa jag har ätit och inte ens om jag försökte kunde jag hitta något att gnälla på. Imponerande efter mindre än ett år från öppning. Fortsätter det i den här riktningen kan jag absolut se framför mig en andra stjärna, fler gäster och en i förhållande till stjärnorna mer rimlig prisnivå.