Albin Berglund

Albin Berglund

Albin Berglund är en av svensk gastronomis mest lovande unga talanger. Som finalist i Årets Kockelev 2024 har han redan gjort avtryck på den nationella matscenen. Vid sidan av sina studier på Altinska gymnasiets restaurangprogram är han en självklar del av teamet på Naturaj i Sundsvall. Där bidrar han inte bara med skicklighet i köket, utan också med närvaro, värme och passion – något som märks i samtalen över bardisken där rätterna serveras. Trots sin unga ålder utstrålar Albin ett imponerande lugn och professionalism. Albin visar att ålder bara är en siffra när talang och drivkraft får ta plats – och att framtiden för svensk gastronomi ser mycket ljus ut.

Viktor Westerlind

Viktor Westerlind

Viktor Westerlind är en av svensk gastronomis verkliga stjärnor. Efter att ha kammat hem titeln Årets Kock som 25-åring har han briljerat på toppkrogar som Frantzén, Aira och F12, samt som kökschef på anrika Operakällaren, där han förenade klassisk elegans med modern finess. Viktor har tagit guld med Svenska Kocklandslaget, leder Årets Kock med säker hand – och när Hans Majestät Konungen bjuder till fest, är det allt som oftast Viktor som står vid spisen.

Mikael Larsson

Mikael Larsson

När man kliver in på Coco & Carmen möts man av Mikael Larssons varma leende, ett leende som direkt sätter stämningen för kvällen. Hans otroliga entusiasm och positiva energi sprider sig i rummet och sveper bort all stress och bekymmer man kanske haft tidigare på dagen. Det är nästan som om hans närvaro skapar en känsla av lugn och glädje – en riktig lysande stjärna på Stockholms restauranghimmel. När vi frågade Mikael, ett serviceproffs av högsta rang, om hans personliga favoritställen, delade han glatt med sig av sina topp tre:

Petter Johansson

Petter Johansson

Petter Johansson, den briljanta köksmästaren på nyöppnade restaurang Ergo, har en imponerande bakgrund med erfarenhet från några av världens mest prestigefyllda trestjärniga restauranger, såsom Gordon Ramsay i London, Per Se i New York, Frantzén i Stockholm och Zén i Singapore. Med sin gedigna kunskap och passion för innovativ matlagning har Petter nu skapat något alldeles unikt med Ergo, en av Stockholms mest omtalade restauranger med sikte på stjärnor i Guide Michelin.

William Laturnus

William Laturnus

William Laturnus är allmänt erkänd för sitt enastående arbete inom service och gästfrihet. År 2024 vann han utmärkelsen “Rising Star of the Year – Service” i Falstaff’s Nordic Restaurant Guide. William har erfarenhet från några av landets mest hyllade restauranger, inklusive Operakällaren och Frantzén i Stockholm. Hans förmåga att få varje gäst att känna sig sedd och omhändertagen har gjort honom till en välkänd profil inom fine dining-världen.

Nicolai Tram

Nicolai Tram

Nicolai Tram är kocken som har utmanat den traditionella fine dining-scenen genom att förvandla den halländska vildmarken till en kulinarisk destination i världsklass. Med erfarenheter från topprestauranger som ElBulli-filialen La Terraza del Casino i Spanien och Dragsholm Slot i Danmark, samt en karriär som tv-kock i Danmark, har Tram skapat något unikt på Knystaforsen.

Fixi Linden

Fixi Linden

Fixi Lindén är en ledande figur i den svenska sakevärlden, känd för att kombinera japansk dryckeskultur med svenska smaker. Hon rekommenderar Sushi Sho, Bistro Bacchanale, och Bar Libertin som sina favoritrestauranger för unika och minnesvärda matupplevelser. Fixi Lindén

Joakim Almqvist

Joakim Almqvist

Joakim Almqvist är en kreativ kock känd för Punk Royale och Coco & Carmen. Han rekommenderar Frantzén, Aira, Rolfs Kök, Le Louis XV, Alchemist, och Restaurant Gordon Ramsay för exceptionella matupplevelser. Joakim Almqvist